Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه اعتبار مربوط به مابه التفاوت حقوق فروردین ماه مستمری بگیران این سازمان ٤٢٠ میلیارد تومان است، گفت: با توجه به اینکه اعتبار مورد نیاز تأمین شده است، ما به التفاوت حقوق فروردین ماه مستمری بگیران تا پایان تیر پرداخت می شود.

به گزارش ایسنا، دکتر تقی نوربخش در پاسخ به سوالی درباره همسان سازی حقوق مستمری بگیران، گفت: منشاء همسان سازی بگونه‌ایست که حداقل حقوق و دستمزد طبق قانون تامین اجتماعی برابر با افزایش شاغلان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های دولت آقای روحانی این همسان سازی از تورم هم بیشتر افزایش یافته است.

نوربخش ادامه داد: امسال این رقم بین ۱۴/۵ درصد تا ٢١ درصد افزایش تعیین شده است. در مورد مطالبه به حق مستمری بگیران در بعضی از مقاطع و چند سال یکبار اعمال می شود که در برنامه ششم توسعه پرداخت مطالبات پیش بینی شده و سازمان مکلف است طی برنامه آن را اعمال کند و اولین مرحله آن تا پایان سال ٩٧ انجام خواهد شد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه منابع این همسان سازی توسط دولت تامین خواهد شد، تصریح کرد: در دولت قبل این منابع تامین نشد. حفظ تعادل میان همه سطوح پرداختی و انجام همسان سازی بسیار پیچیده است، اما با همه پیچیدگی‌های موجود پرداخت مطالبات مستمری بگیران در برنامه ششم پیش بینی شده است.

وی در مورد افزایش سن بازنشستگی گفت: تغییرات پارامتریک برای استمرار منابع صندوق‌های بازنشستگی یک الزام است، اما در برنامه ششم توسعه افزایش سن بازنشستگی پیش بینی نشده است. ولی عکس آن اتفاق افتاده و ما حدود ٢٥ درصد مستمری بگیران‌مان از مشاغل سخت و زیان آور یا پیش از موعد هستند و با ٢٠ سال خدمت بازنشسته می شوند. این موضوع باعث عدم پایداری در منابع صندوق‌ها شده مگر اینکه آن منابع از پیش تامین شود.

نوربخش افزود: به گفته مقام معظم رهبری منابع صندوق‌های بازنشستگی حق الناس است. البته در دنیا نیز همین شیوه وجود دارد. صندوق‌های ما هم صندوق بین نسلی هستند، یعنی یک نسل سرمایه گذاری می کند و نسل بعدی از مزایای آن بهره می برد. در ایران سهم کارفرما ٢٠ درصد و سهم بیمه شدگان هفت درصد و سهم دولت سه درصد است و منابع این صندوق‌ها بصورت سه جانبه تامین می‌شود.

فراموش نمی کنیم که در گذشته چگونه با سرمایه‌های ما بازی شد

محمدرضا مرتضوی دبیرکل خانه صنعت و معدن ایران در ادامه در ارتباط اسکایپی با برنامه گفت و گو ویژه خبری گفت: تا امروز آنطور که باید و شاید هر کدام از شرکای سه گانه اجتماعی در مدیریت و تصمیم گیری‌های کلان به نسبت دارایی‌شان از صندوق بازنشستگی نتوانستند استفاده کنند. ما فراموش نمی‌کنیم که در گذشته چگونه با سرمایه‌های ما بازی شد و به شرکت‌های تامین اجتماعی چوب حراج خورد.

وی ادامه داد: ما باید صندلی بیشتری در میان تصمیم گیران داشته باشیم و نقش تشریفاتی ما تبدیل به نقش عملیاتی شود.

نوربخش نیز در پاسخ به سخنان مرتضوی اظهار کرد: این صندوق‌ها متعلق به بیمه شدگان، کارفرمایان و مستمری بگیرانی است که سرمایه گذاری کرده‌اند، اما باید در نظر داشت که ما صندوق بین نسلی هستیم و ضمانت این صندوق‌ها بر عهده دولت است در این صندوق‌ها مدیرعامل سازمان توسط هیات امنا تعیین می‌شود که متشکل از نمایندگان کارفرمایان و کارگران هستند، هر چند نمایندگان کارگران کمترند.

همچنین مرتضوی در ادامه گفت: به دلیل این که این صندوق‌ها بین نسلی است، ما نقش پررنگ‌تری به اندازه مشارکت خودمان در صندوق می‌خواهیم. ما با مدیریت کاملا دولتی مخالفیم. واگذاری‌های شرکت‌های سازمان تامین اجتماعی به آقای بابک زنجانی بیانگر خیلی از تصمیمات نادرست دولت بود. این تصمیمات نشانگر این است که چقدر یک فرد می‌تواند در فروپاشی یا تضمین سرمایه‌ها موثر باشد. نباید سلیقه‌ها و دسته‌های سیاسی حاکم بر سرمایه‌های ما باشند. خودمان باید به‌عنوان یک NGO بالغ، در کنار دولت برای تضمین سرمایه‌هایمان نقش پررنگ‌تری داشته باشیم. تغییرات مدیریتی این سازمان نباید دستخوش بالا و پایین های زودهنگام باشد. اگر ما نخواهیم سرمایه‌هایمان را به دولت قرض دهیم باید چه کار کنیم.

بدهی دولت در مدت ٨ سال ١٤ و نیم برابر شد

نوربخش نیز در پاسخ به سخنان مرتضوی اظهار کرد: همه بدهی‌های دولت به سازمان تامین اجتماعی از سال ٥٤ حدود ٤٢٠٠ میلیارد تومان بوده که در سال ١٣٩٢ این رقم به عدد ٦٠ هزار میلیارد تومان رسید. یعنی ٥٦ هزار میلیارد تومان بدلیل مصوباتی که تعهد بدون منابع برای سازمان ایجاد کرد افزایش یافت و بدهی دولت در مدت هشت سال ١٤ و نیم برابر شد.

رئیس سازمان تامین اجتماعی گفت: دولت در سال گذشته ٩٢٠٠ میلیارد تومان از بدهی‌هایش را با این سازمان تهاتر کرده است. البته با شرایط اقتصادی کشور، هزار میلیارد تومان اوراق و ٨٢٠٠ میلیارد تومان هم اموال گرفتیم.

وی ادامه داد: البته دولت سعی کرده بود در سال ٩٤ حدود شش هزار و پانصد میلیارد تومان و در سال ١٣٩٥، ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و در بودجه سال ٩٦ پیش بینی شده که پنج هزار میلیارد تومان را پرداخت کند، ولی طبیعتا این بدهی‌ها قابل پرداخت نقدی در یک مرحله نیست. طبق مستندات موجود تا سال ٩٤، ٨٠ هزار میلیارد تومان مجموع بدهی‌های دولت است.

مرتضوی دبیرکل خانه صنعت و معدن ایران در ادامه گفت: اگر در بدنه دولت و در سطوح تصمیم گیران حضور پر رنگ‌تری داشتیم شاید نمی‌گذاشتیم بدهی‌های دولت افزایش یابد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز پاسخ داد: اگر مدیریت صندوق‌ها به گونه‌ای باشد که ما قبل از نقطه سر به سری بایستیم، منابع مالی پایداری خواهیم داشت و در حال حاضر از نظر تعهدی قبل از نقطه سر به سری هستیم زیرا تابع قانون اعداد و ارقام بزرگ هستیم. مصارف سازمان ماهیانه ۶۲ هزار میلیارد تومان و منابع ۵۲ هزار میلیارد تومان بوده است، اما منابع ما فقط حق بیمه‌ها نیستند. منابع دولتی هم در این صندوق دخیل است. سال گذشته به شکل‌های گوناگون از دولت پنج هزار میلیارد تومان گرفته‌ایم. بعلاوه سود ناشی از اندوخته‌های سازمان که حدود جهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بود. البته بنا نیست ما همه سرمایه‌هایمان را بفروشیم یا تقسیم کنیم ولی با این حال توانسته‌ایم همه تعهداتمان را پرداخت کنیم.

نوربخش ادامه داد: در زمان شروع دولت آقای روحانی ما با ١٠ ماه معوقه همراه بودیم که توانستیم در بازه زمانی یکساله این معوقات را به روز کنیم، اما در بحث طرح تحول سلامت برخی از منابع می‌بایست از محل تامین دولتی می‌آمد و بخشی هم از محل مدیریت بر مصارف تامین می‌شد.

در ادامه این گفت و گو محمد حسین قربانی نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس نیز در ارتباط تلفنی با گفتگوی ویژه خبری گفت: آنچه از سازمان تامین اجتماعی توقع داریم، صرف هزینه‌های درمانی در جای درست و مشخص خود است نه در بخش سرمایه گذاری. سهم درمان از منابع تأمین اجتماعی به طور کامل و حتی بیش از نه بیست و هفتم هزینه شده است.

نوربخش نیز تصریح کرد: طبق قانون ما باید نه بیست و هفتم منابع را به بخش درمان تخصیص دهیم و به این منظور حساب جداگانه‌ای افتتاح کردیم تا منبع نه بیست و هفتم را تامین کنیم. در سال ۹۵ هزار و ۵۰۰میلیارد تومان بیش از نه بیست و هفتم دارایی‌هایمان را در بخش درمان هزینه کردیم. یعنی رقمی حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان.

براساس گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، نوربخش در گفت و گو ویژه خبری گفت: تاکنون پرداختی‌های متفاوتی در مورد مشاغل گوناگون داشته‌ایم در مورد داروخانه ها تا بهمن ماه ٩٥ پرداخت بدهی داشتیم، در مورد پزشک خانواده هزینه‌های خرداد ماه ٩٦ را پرداخت کرده‌ایم و در مورد بیمارستان‌های دانشگاهی با تاخیر روبرو هستیم ولی تلاش می کنیم تا این مشکل را هم مرتفع کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۲۴۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستمری والدین شهدا افزایش یافت

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با تشریح جزئیات افزایش حقوق ایثارگران گفت: مستمری والدین شهدا به ۱۵ میلیون تومان رسید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید باقر سیدرضایی، مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال 1402 با تلاش و پیگیری رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت توسعه بنیاد شهید و همکاری سازمان برنامه و بودجه، 35 هزار میلیارد ریال برای پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران پیش‌بینی و تامین شد. این اعتبار در بهمن ماه 1402 در اختیار بنیاد شهید قرار گرفت و اداره کل پذیرش با استناد به تبصره سه ماده 40 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نسبت به شناسایی مشمولان این بخش اقدام کرد.

پرداخت پاداش پایان خدمت 16 هزار جانباز در سال 1402

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به روند پرداخت پاداش پایان خدمت ایثارگران گفت: اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران به استناد تبصره سه ماده 40 و با توجه به آیین‌نامه‌ای که در سال 1401 تدوین و در 1402/12/28 اصلاح و به شماره 243461 به بنیاد شهید ابلاغ شد، موظف بود نسبت به بازنشستگی جانبازان حالتِ اشتغال اعم از مشمولین ماده 38 قانون جامع و تبصره یک قانون حالت اشتغال در صورت داشتن شرایط و با توجه به رای حالت اشتغالشان نسبت به پرداخت حقوق قانونی این گروه اقدام کند.

سیدرضایی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران توانسته بود در سال 1401 به مبلغ 30 هزار میلیارد برای 14 هزار و 407 نفر از جانبازان این کار را انجام دهد که منابع آن در اواخر سال 1401 تامین شد. تعدادی از این پرداختی‌ها به صورت منظم در سال 1401 و اوایل سال 1402 انجام پذیرفت. در سال 1402 نیز پاداش پایان خدمت 15 هزار و 996 نفر از جانبازان به مبلغ 31 هزار میلیارد ریال از محل اعتبار 35 هزار میلیارد ریال پرداخت شد.

پایان انتظار 37 ساله مادر شهید اسدپور در شیراز

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد پرداخت پاداش پایان خدمت شهدا نیز گفت: 245 شهید در سال 1401 بازنشسته شده بودند؛ ولی پاداش پایان خدمت آنها به ذی نفعان شان پرداخت نشده بود که با توجه به تامین اعتبار 780 میلیارد ریال، حقوق قانونی این عزیزان پرداخت شد.

سیدرضایی ادامه داد: اقدام ارزنده و مهم در سال 1402 پرداخت ذخیره مرخصی شهدا دستگاهی و یگان‌ها بود که از سال 1396 با ابلاغ قانون برنامه ششم توسعه هنوز پرداخت نشده بودند.

وی با اشاره به پرداخت 3 هزار و 290 میلیارد ریال به 3 هزار و 727 نفر از خانواده شهدا گفت: حقوق این گروه از خانواده شهدا به دلایل مختلف از جمله اینکه تکلیف قانونی مشخصی نداشتند چندین سال معوق شده بود که ما امسال با احتساب این مبالغ توانستیم 35 هزار میلیارد ریال در بخش پاداش ایثارگران برای گروه جامعه ایثارگری اعم از شهدا و جانبازان پرداخت کنیم.

واریز معوقه حق پرستاری سال 1401 به 113 هزار ایثارگر و اعمال افزایش ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به پرداخت معوقه حق پرستاری مربوط به سال 1401 به مشمولان آن گفت: حق پرستاری معوقه مربوط به سال 1401 که برای فروردین و اردیبهشت سال مذکور اعمال نشده بود به میزان 38 درصد محاسبه و به تعداد 113 هزار و 765 نفر به مبلغ 1800 میلیارد ریال پیش بینی و در فروردین ماه سال جاری به حساب این عزیزان یعنی 113 هزار نفر واریز شد.

سیدرضایی افزود: همچنین به استناد ماده 38 و 39 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، این بخش از عزیزان که در دوران دفاع مقدس حضور داشتند یا شهدای مربوط به ترور بودند و مشمول ضوابط ابلاغی از طریق ستاد کل نیروهای مسلح هستند. ستاد کل نیروهای مسلح در سال 1402 افزایش هایی را انجام داده بود که متاسفانه به علت عدم تامین اعتبار در بخش بنیاد شهید، اقدامی اتفاق نیفتاده بود. با هماهنگی با مسئولان در پایان سال 1402 موفق شدیم این مبالغ را برای دو ماه بهمن و اسفند ماه تامین و پرداخت کنیم.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم افزایش های سال 1403 را درست اعمال کنیم به استناد ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر احکام ابلاغی به میزان 20 درصد برای شهدای حالت اشتغال و 10 درصد برای سایر گروه ها یعنی شهدای بازنشسته و همینطور جانبازان مشمول ماده 38 اعمال شد که در این خصوص مبلغی به میزان 2655 میلیارد ریال به تعداد 111 هزار و 949 نفر تامین و در فروردین ماه از بابت معوقه بهمن و اسفند پرداخت شد.

در سال 1403 مستمری والدین شهدا به 15 میلیون تومان رسید

مدیرکل پذیرش و امور اداری ایثارگران بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اتفاق ویژه سال 1403 افزایش حقوق ایثارگران در فروردین ماه بود، موضوعی که در سال های گذشته معمولا اردیبهشت و خرداد ماه اعمال و پرداخت می شد. امسال با تدابیر رئیس جمهور، همکاری نهادها و دستور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و همراهی معاونت توسعه توانستیم افزایش حقوق ایثارگران را از همان فروردین ماه اعمال کنیم؛ به طوری که ما توانستیم برای مشمولین ماده 38 ،39 و 40 و مشمولین تبصره یک حالت اشتغال به میزان 20 درصد افزایش حقوق را اعمال و محاسبه و در حقوق فروردین ماه پرداخت کنیم.

سیدرضایی خاطرنشان کرد: همچنین سرانه مستمری والدین از 7 میلیون و 80 هزار تومان در سال 1403 به عدد 15 میلیون تومان رسید و این مبلغ در حقوق فروردین ماه اعمال شد. همچنین حق پرستاری 35 درصد افزایش پیدا کرد. خوشبختانه توانستیم حق پرستاری 138 هزار نفر از جامعه مشمول را افزایش دهیم. عددی که تحت عنوان سرانه در حال حاضر پرداخت می شود 7 میلیون و 166 هزار تومان است که برای این گروه پرداخت می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی / مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | مطالبه بازنشستگان اجرایی شد؟
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • اخبار سیاسی ۱۲ اردیبهشت؛دیدار معلمان با رهبر انقلاب/افزایش ۳۵درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان
  • مستمری والدین شهدا افزایش یافت
  • فیلم| حقوق حداقل بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی ۳۵ درصد افزایش یافت
  • امکان نام‌نویسی غیرحضوری بیمه‌شدگان و مستمری‌بگیران
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • جزییات جدید از وام فوری بازنشستگان